info@vikarius.no 38 60 20 70 / 94 00 91 45
info@vikarius.no 38 60 20 70 / 94 00 91 45

Hvordan få jobb som vikar i skole eller barnehage?

Velkommen til Vikarius første blogginnlegg! Her kommer noen tips til deg som ønsker deg jobb som vikar i skole eller barnehage;

I områder som bruker Vikarius registrer du kun en profil, som blir synlig for alle skoler og barnehager i kommunen. Men uansett om du bruker Vikarius eller søker på andre måter er det flere grep du kan ta for å øke sjansene dine.

1.     Vis til relevant kompetanse

Dersom du har erfaring fra skole eller barnehage er dette helt klart det beste, og det er viktig at dette kommer tydelig frem når du søker. Dersom du ikke har slik erfaring er det likevel mye du kan gjøre. Kanskje du har jobbet som instruktør innen barneidrett er vært barnevakt? Du kan også undersøke om det finnes frivillig arbeid med barn og unge i nærheten, og på den måten få relevant kompetanse å vise til. Dette viser også engasjement! Kanskje du også er interessert i pedagogikk eller andre områder som kan være relevante, enten gjennom studier eller fritid. Får du dette frem er det stjerne i boka!

2.       Politiattest

      Du har helt klart en fordel hvis du har gyldig politiattest for arbeid med barn og unge. Den er gyldig i 3 mnd fra sist du jobbet med dette. Dersom du har hatt praksis i skole eller barnehage i løpet av de siste 3 mnd vil attesten altså være gyldig. Noen får også hjelp av tidligere arbeidsgivere med å fornye attesten. F.eks. hvis du er student og har vært fotballtrener i hjembyen din kan du spørre om å jobbe litt i ferien og dermed komme tilbake til studiestedet med gyldig attest. Hvis du ikke har gyldig politiattest må dette ordnes i forbindelse med nye vikaroppdrag, så skolene og barnehagene velger som oftest de med gyldig attest først.

3.       Vis engasjement!

Som vikar må du være fleksibel og evne å tilpasse deg nye situasjoner raskt. Si ja, ta i et ekstra tak, vær positiv og ta det som en lærerik utfordring! Da er sjansen stor for at det er nettopp deg skolen eller barnehagen vil ha tak i neste gang de trenger vikar.

Som student får du verdifull arbeidserfaring og som jobbsøker øker du sjansene for fast jobb betydelig.

4.      Smil!

Bilde på profilen/CV kan være en stor fordel! Men her er det viktig at bildet viser en positiv utstråling, gjerne smilende og utendørs eller i en setting som er passende til jobben du skal utføre. Slik blir det lettere for vikaransvarlig å se hvordan du kan passe inn hos dem. En mørk selfie fra badet kan ha motsatt effekt, så vær nøye med valg av bilde.

Vi håper disse tipsene kan være nyttige for deg som vil jobbe som vikar!

Følg oss gjerne også på sosiale medier for tips, nyheter, intervjuer med vikarer mm. 

Har du noe på hjertet? Vi søker gjestebloggere! Kontakt mona@vikarius.no.

Leave a Reply